BBC-cameraman test filmfunctie Canon EOS 6D

Julian 2513 0
Johnnie Behiri, freelance cameraman voor de BBC, heeft een video geschoten met een preproductie-exemplaar van de EOS 6D. De beeldkwaliteit blijkt te verschillen met die van de EOS 5D Mark III.

Cameraman Johnnie Behiri is niet direct razendenthousiast over de filmbeelden uit de Canon EOS 6D. Het preproductie-exemplaar, waar hij deze video mee schoot, heeft veel last van moiré (zichtbaar rond 28 seconden in de houtstructuur bijvoorbeeld). Daarnaast zijn de filmbeelden vrij soft, al is daar met verscherping nog wel verbetering in te brengen.

Dat de EOS 6D last heeft van moiré is opvallend. Met de 5D Mark III had Canon dit probleem juist grotendeels opgelost. Ook mist Behiri een audio-uitgang. Pluspunten zijn er ook: Behiri noemt de 'full-frame look',  handmatige audio-instellingen en de goede prestaties bij hoge iso-waarden.

Onderstaande video is geschoten met iso-waarden van 640 tot 1250 met een neutraal profiel (0, -4, -1, 0). Op de video is 30 procent verscherping toegepast in Adobe Premiere CS6.