Barbershops op grootformaat

Barbershops op grootformaat

Jasper van Bladel 1145 0
Fotografen die nog met grootformaat-camera's werken kom je niet op iedere straathoek tegen. Mat Marrash maakt schitterende zwart-witfoto's, allemaal met zijn aloude grootformaatcamera. Zie hier zijn serie over Barbershops.

De barbershop is een ouderwetse plaats waar mannen komen voor hun kapsels en baarden. Fotograaf Mat Marrash ging er ook heen, maar niet voor een krulsnor of puntbaard. Hij nam zijn oude grootformaatcamera mee en legde de verschillende barbershops vast op zijn grote negatief. 

Logisch

Mat reisde in drie jaar tijd langs de Amerikaanse oostkust en bezocht vele kleine stadjes. Die stadjes hadden allemaal een oud postkantoor, een café én een barbershop. Nog wel, want dit soort kleine ondernemers wordt ondergesneeuwd door grote ketens. Voor de fotograaf was het een logische keuze om hier een project mee te gaan maken. De combinatie van de uitstervende barbershop én de steeds verder krimpende markt van filmfotografen maken natuurlijk een mooie combinatie. 

Meer

Hier een bescheiden selectie beelden uit de serie. Mocht je meer willen zien, op zijn website is de hele serie te vinden. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper