Barack Obama kiest Pete Souza als huisfotograaf

Julian 808 0
Barack Obama heeft Pete Souza aangewezen als officiële fotograaf van het Witte Huis voor zijn komende ambtsperiode. Souza was eerder huisfotograaf tijdens de tweede ambtstermijn van Ronald Reagan.

Obama en Souza ontmoetten elkaar in 2005. De fotograaf werkte op dat moment voor de Chicago Tribune en documenteerde Obama’s eerste jaar in de senaat. Ook bij verschillende reizen naar het buitenland was de fotograaf aanwezig. De foto’s die dit opleverde, werden in juli 2008 verzameld in het boek ‘The Rise of Barack Obama’, wat een bestseller werd.


De 54-jarige fotograaf zal het komende presidentschap van Barack Obama vastleggen voor het nageslacht. Een taak waar hij niet alleen voor komt te staan. Zelf zal hij een team uitkiezen om mee samen te werken.

Carrière
Souza won verschillende prijzen met zijn foto’s. Hij fotografeerde als freelancer voor National Geographic en Life. Na 11 september 2001 was hij een van de eerste journalisten die de oorlog in Afghanistan en de val van Kabul vastlegden.

De fotograaf zegt het meeste werk digitaal te gaan schieten, maar in sommige gevallen ook film te willen gebruiken. Tijdens de ambtsperiode van George W. Bush maakte het Witte Huis de overstap van film naar digitale fotografie.

Tips
Souza was ook een van de fotografen die door PDN in oktober 2008 gevraagd werd om advies te geven aan de toekomstige fotograaf van het witte huis. Zijn tips zijn te lezen in een artikel op de website van pdn-online.

Petesouza.com