BankGiro Loterij blijft sponsor Foam en Nederlands Fotomuseum

steven 1863 1
De BankGiro Loterij heeft besloten de samenwerking met Foam en het Nederlands Fotomuseum te verlengen met vijf jaar, voor de periode van 2012-2016. De loterij ondersteunt beide musea sinds 2007.

Bij de sponsoring gaat het om een bedrag van 300.000 euro per jaar voor Foam en 200.000 euro voor het Nederlands Fotomuseum. Bij de vorige periode van 2007 tot 2011 ging het om dezelfde bedragen.

Foam is erg tevreden met de verlenging van het contract. 'Deze verlenging is geweldig nieuws voor Foam. De steun van de BankGiro Loterij is voor ons van groot belang en geeft stabiliteit voor een langere periode. Dankzij het vertrouwen van de BankGiro Loterij in Foam kunnen wij op structurele basis doorgaan met dat waar we goed in zijn: een breed publiek laten genieten van fotografie op hoog niveau', aldus Marloes Krijnen, directeur van Foam.

Ook het Nederlands Fotomuseum is content met het besluit. 'Voor het ons is dit besluit een enorme steun in de rug, omdat het vertrouwen uitstraalt in de toekomst van het museum. Hiermee wordt de financiële positie van het museum versterkt en het stelt ons in staat mooie Nederlandse belangwekkende fotoprojecten voor de collectie te blijven aankopen, legt het Nederlandse Fotografiemuseum op haar website uit.

Foam viert dit jaar haar 10-jarige jubileum. Het sluitstuk van deze viering is de tentoonstelling The Future of the Photography Museum met vier internationale gastcuratoren, die van 5 november tot en met 9 december te zien is. In december volgt dan nog de tentoonstelling Color Photographs since 1970. Dit is een overzicht van het werk van de Amerikaanse fotograaf Joel Sternfeld. Verder is er in de laatste maand van het jaar ook nog Black Passport te zien, met autobiografisch werk van oorlogsfotograaf Stanley Greene.

In het Nederlands Fotomuseum loopt momenteel de tentoonstelling De Donkere Kamer over de geschiedenis van de Nederlandse fotografie. Daarnaast is er een tentoonstelling met werk van de Franse fotograaf Eugène Atget.

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven

afbeelding van Marco Mackenbach

Ben ik toch niet voor niets lid van de BGL, ik win namelijk nooit wat :o)