Avond met Kadir van Lohuizen in Pakhuis de Zwijger (uitverkocht)

Jasper van Bladel 1972 0
Fotograaf Kadir van Lohuizen is afgelopen jaar druk geweest met het fotoproject Via PanAm, een multimediaal project over migratie in Noord- en Zuid-Amerika. Op de avond van woensdag 18 april vertelt Kadir er alles over in Pakhuis de Zwijger.

Update: de toegang voor de lezing is helaas 'uitverkocht'.

Van maart 2011 tot maart 2012 reisde Van Lohuizen ruim 40.000 kilometer dwars door Amerika, van het zuidelijkste puntje naar het noordelijkste puntje. Op 1 maart bereikte hij het eindpunt, Deadhorse in Alaska. Elke dag was hij bezig met fotograferen, filmen, schrijven. De vorderingen werden gedeeld via krantenartikelen, tijdschriften, op radio en internet en via de speciaal voor het project ontwikkelde app.


Een screenshot uit de app van Van Lohuizen

Verhalen en vragen

Op de avond van 18 april komt Kadir samen met producent Bas Vroege naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam om te vertellen over het project. Hij laat delen van het project zien en vertelt over hoe het is om een jaar lang onderweg te zijn. Natuurlijk gaat hij ook in op de staat van de migratie de verschillende Amerika's, want daar is het allemaal mee begonnen. Het doel van Via PanAm was om uiteenlopende vormen van migratie in kaart te brengen.

Ruimte voor vragen is er ook. De avond, die duurt van 20:00 tot 22:00 uur, wordt geleid door Lars Boering, directeur van de FotografenFederatie. Toegang is gratis. Aanmelden kan op de site van Pakhuis de Zwijger.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper