Uitgedund maar zeer compleet

Avid introduceert gratis versie van professionele videosoftware

Redactie DIGIFO... 1669 0
Goed nieuws voor iedereen die zich wil wagen aan video maar niet diep in de buidel wil tasten voor professionele videobewerkingssoftware. Avid heeft een gratis uitgeklede versie van hun programma beschikbaar gemaakt.

Deze gratis versie biedt onder andere de mogelijkheid om bewegend beeld te stabiliseren, de kleuren en het contrast aan te passen en je verhaal te vertellen zoals jij dat wilt. Mocht je nog een extra plugin, wat stock-video of geluidseffecten toevoegen, dan kan dat voor een klein bedrag rechtstreeks via het programma.

Het programma biedt zeer veel mogelijkheden, maar is wel wat minder compleet als de professionele versie. Zo heb je slechts vier videosporen en acht audiosporen tot je beschikking en kan je maximaal FullHD-video’s exporteren. Voor 4K zul je toch echt over moeten stappen op de professionele versie.Avid Media Composer

Lees ook: Video: De kansen van jonge filmmakers

Avid Media Composer

Avid Media Composer is misschien wel hét meestgebruikte videobewerkingsprogramma in de filmindustrie. Het programma is gebruikt bij grote blockbuster-producties als Wonder Woman, Beauty & the Beast en Star Wars en biedt alle mogelijkheden die de pro’s graag zien. De gratis versie mag dan wat minder uitgebreid zijn, maar biedt alsnog zeer veel mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie en om het programma te downloaden op deze website van Avid.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie