Automatisch foto's uit de mobiel naar internet

Redactie 453 0
Steeds meer foto's worden met de mobiel geschoten. Maar ze uit de telefoon krijgen, is soms een hele toer. Met SharpCast ben je uit de zorgen: de foto's worden automatisch naar een internetserver overgepompt.

Er zijn al heel wat fotosites waar je je foto's kunt publiceren. Maar SharpCast gaat verder. Het verstrekt gratis synchronisatiesoftware voor de pc en handheld apparatuur met Windows Mobile-software. Steeds meer slimme telefoons - met camera - draaien Windows Mobile.

Na een fotoshoot zorgt de synchronisatiesoftware voor het overzetten naar de persoonlijke fotopagina bij SharpCast.com. Deze persoonlijke pagina kan als je dat wilt publiek gemaakt worden, zodat een soort fotoblog ontstaat.

Interessant: de gelijkschakeling werkt twee kanten op. Nieuwe foto's die je vanaf de pc overzet naar het SharCast.com, worden ook op je mobiel getoond.

Er zijn wel de nodige voorwaarden: SharpCast waarschuwt gebruikers alleen met een flat fee (onbeperkt) mobiel internet-abonnement van de dienst gebruik te gaan maken; het gaat al snel om vele megabytes die door de ether vliegen. En vooralsnog is de dienst gratis. Maar op den duur wordt het wel een betaalde dienst. En dan gaat de persoonlijke pagina met de (enige?) back-up van al je foto's geld kosten.

Info/download: www.sharpcast.com/products/photos/quickstart_mobile

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie