Astronaut klaagt zangers Dido aan wegens albumcover

Redactie 477 0
Een voormalige NASA-astronaut heeft de Britse popster Dido aangeklaagd vanwege het onrechtmatig gebruik van een foto waar hij opstaat. Ook heeft hij direct haar agent, de platenmaatschappij en Getty Images aangeklaagd.

De astronaut op de foto is Bruce McCandless, gefotografeerd terwijl hij op enkele tientallen meters van een spaceshuttle boven de aarde zweeft. De foto werd genomen in 1984 terwijl McCandless een jet pack aan het testen was, zo meldt PDN. Dido heeft deze gebruikt op de cover van haar 'Safe Trip Home'-album uit 2008.

Aanklacht

Hoewel de astronaut onherkenbaar is beeld is, logisch met een ruimtepak aan en helm op, weet McCandless zeker dat hij het is. Dezelfde foto is namelijk ook te vinden op de NASA-website, met McCandless als onderwerp van de foto. De ruimtewandelaar vindt nu dat het gebruik van de foto voor commerciële doeleinden een inbreuk is op zijn privacy en een schending van de publicatierechten. Uiteraard wil hij – naast dat de foto niet meer wordt gebruikt – een vergoeding voor de geleden 'schade'. De verdediging heeft nog niet gereageerd.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie