Asielhonden op de foto

Asielhonden op de foto

Nadja Geskus 856 1
Kan een foto iemands leven veranderen? Ja, voor deze honden wel. Fotograaf Tammy Swarek heeft wel een heel bijzondere manier bedacht om deze asielhonden een tweede kans te geven.

Tammy Swarek zette zich in voor dit goede doel, door de honden allemaal een ander kostuum aan te trekken en te fotograferen, om zo aandacht te vestigen op hun verhalen. De honden kregen zo iets menselijks, wat zou moeten helpen om hen in contact te brengen met mensen. Dit project is een bijzondere manier om haar liefde voor fotografie te combineren met de drang om iets te betekenen in de wereld.

Verschrikkelijke verhalen

Sommige honden hebben een heel triest verleden. Zo raakte Moses gewond bij een explosie van het huis, hij raakte zijn hele familie hierdoor kwijt. Men dacht dat Moses ook omgekomen was, maar 4 jaar later kwam Moses terug gelopen naar zijn oude huis. Opal werd samen met haar zusje April achtergelaten op een parkeerplaats en Misty werd achtergelaten op een sluis, samen met haar pup. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. De inspanningen van Swarek hebben gezorgd dat 12 honden al een nieuw huis hebben gevonden, of op het punt staan om geadopteerd te worden.

Hulp nodig

Het project is niet de eerste in zijn soort en het lijkt dan ook sterk op het project van Sophie Gamand; Flower Power. Echter roept Swarek alle fotografen op om ook betrokken te raken op dit vlak, want de dieren hebben het hard nodig. Alle foto's zijn te zien op de website van Tammy Swarek.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Bijke172

Super leuk en mooie foto's, hoop dat het helpt