Ari Marcopoulos – It might seem familiar

Redactie 984 0
Fotograaf en filmmaker Ari Marcopoulos, geboren in Amsterdam in 1957, vertrok in 1980 naar New York en werd al snel een belangrijk figuur in het documenteren van de alternatieve jongerencultuur in Amerika van de laatste drie decennia.

Uit zijn hele oeuvre, van foto’s van de opkomende hiphop- en downtown kunstscene in New York in de jaren ’80, de snowboard en skatecultuur in de jaren ’90, tot de veelvuldige weergave van zijn eigen familie in Noord Californie in de afgelopen 10 jaar, zal bij Foam werk getoond worden.

Marcopoulos werk kenmerkt zich door een opvallend gevoel van intimiteit. Of het beroemdheden zijn uit de muziek of kunstwereld of zijn eigen familie betreft, hij benadert zijn onderwerpen op een intuïtieve manier en weet altijd dicht op de huid te komen.

Naast zijn directe, zeer persoonlijke aanpak, zijn zijn foto’s op een subtiele manier vormgegeven. De tentoonstelling in Foam zal een doorsnede laten zien van het werk uit de laatste 30 jaar, variërend van grofkorrelige zwart-wit kopieën, monumentale kleurenfoto’s, video’s, boeken en zine’s.


Alice, 2008 © Ari Marcopoulos

Angel, 2008 © Ari Marcopoulos

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie