Argentijn wint Sony World Photography Awards 2011

Redactie 634 0
De Argentijnse fotograaf Alejandro Chaskielberg is de grote winnaar van de Sony World Photography Awards 2011. Hij werd benoemd tot fotograaf van het jaar en ontving de L’Iris D’Or tijdens een gala in Londen.

Alejandro Chaskielberg won de prijs voor zijn fotoproject 'High Tide', over het leven van bewoners van de Parana rivierdelta. De jury vond zijn foto's de beste van meer dan 105.000 inzendingen uit 162 landen. Naast een geldprijs van 25.000 dollar wint hij ook een Sony Alpha dslr-uitrusting.

Foto © Alejandro Chaskielberg, Sony World Photography Awards 2011

Louis Boulet

De Franse Louis Boulet heeft de studentencategorie gewonnen. Hij mag deelnemen aan het World Photography Festival in London en ontvangt voor zijn school Sony dslr-apparatuur ter waarde van 45.000 dollar. De open categorie is gewonnen door de Chinese Chan Kwok Hung voor zijn foto 'Buffalo Race'. Hij gaat er met 5.000 dollar en eveneens een Sony dslr-uitrusting vandoor.

Foto © Louis Boulet, Sony World Photography Awards 2011

Winners' Showcase

De Winners' Showcase is altijd dé publiekstrekker tijdens het World Photography Festival in Somerset, Londen, van 26 april tot 22 mei. Een groot gedeelte van de genomineerde foto's en uiteraard de winnende afbeeldingen worden hier tentoongesteld.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie