Samual Aranda wint World Press Photo

Aranda wint World Press Photo

steven 2371 1
De Spaanse fotograaf Samuel Aranda heeft dit jaar de World Press Photo gewonnen. De Spanjaard won de prijs met zijn foto over de rellen in Jemen en ontvangt een bedrag van 10.000 euro.

De foto toont een gesluierde vrouw die een gewond familielid vasthoudt in een moskee die tijdelijk diende als veldhospitaal. Het beeld werd gepubliceerd in The New York Times.

Samuel Aranda maakte de foto op 15 oktober in de hoofdstad Sanaa. Op die dag eisten demonstranten het vertrek van president Ali Abdullah Saleh. Volgens de jury staat de foto ‘voor alles wat zich afspeelt in de Arabische lente, maar laat het daarnaast ook een intieme kant daarvan zien’.

Naast Aranda vielen er ook een aantal Nederlandse fotografen in de prijzen. Zo won Rob Hornstra de eerste prijs in de categorie kunst en entertainment. Hij fotografeerde een aantal muzikanten in de Russische stad Sotsji.

Pavel Prokopchick werd derde in dezelfde categorie met foto’s van een ritueel in Kazachstan. Ton Koene pakte de tweede prijs in de categorie portretverhalen. Hij fotografeerde rekruten van de Duitse missie in Kunduz.     

WPP2012

Foto: Samuel Aranda

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven

afbeelding van EsBee

Geënsceneerd? Zelfs dan, een ontroerende Pietà...