Aptina en Sony sluiten patentovereenkomst

Julian 1003 0
Sensorfabrikant Aptina (bekend van de 1-inchsensor in de Nikon 1-serie) en Sony hebben een overeenkomst getekend. De twee sensorfabrikanten krijgen daarmee toegang tot elkaars patentenportfolio.

Aptina maakt de overeenkomst bekend in een persbericht. Beeldsensoren van Aptina en Sony zijn te vinden in tal van apparaten. Niet alleen camera's en smartphones, maar ook televisies, gameplatformen en medische apparaten beschikken vaak over een beeldchip.

De overeenkomst zorgt ervoor dat Sony en Aptina vrij gebruik kunnen maken van elkaars gepatenteerde technologie. 'Patenten en innovatie zijn een kritiek onderdeel van Aptina's strategie en Aptina's patentportfolio is het grootste en sterkste in de sensorindustrie', zegt Bob Gove, President en CTO van Aptina. Volgens Gove zal de samenwerking de ontwikkeling van geavanceerdere technologie bespoedigen.

Aptina is sinds 2009 een zelfstandige sensorfabrikant. Het bedrijf levert cmos-sensoren voor alle denkbare toepassingen. Wij kennen de fabrikant van de 1-inchsensor in de Nikon 1-serie, ook de iPhone 3G was voorzien van een Aptina-sensor.

Aptina heeft ook een aps-c-sensor in het assortiment. Voor zover bekend is er echter nooit een dslr uitgerust met die beeldchip.