AppSpotter: Flickr voor Android

jesse kraal 2029 0
Fotocomunity Flickr heeft een app uitgebracht voor Android. Je kunt er je eigen foto's mee beheren en het werk van anderen bekijken. Met de geïntegreerde camerafunctie kun je ook direct foto's maken en toevoegen.

Gebruikers van iOS-apparaten konden al langer gebruik maken van de Flickr App, nu is deze er ook voor telefoons en tablets met Google's besturingssysteem Android. De app laat je je eigen 'photostream' op de fotowebsite beheren maar je kunt ook eenvoudig het nieuwe werk van je contacten bekijken.

Filters

De Flickr App zit slim in elkaar, met verschillende 'swipe'-begingen kun je snel schakelen tussen verschillende menu's en foto's. Leuk is de slideshow, waarmee je op een fraaie manier je foto's aan anderen kunt laten zien. Via de app foto's toevoegen kan ook, je kunt ze zelfs voorzien van filters, deze lijken op de effecten uit bijvoorbeeld Instagram of de Android-app Vignette.

Flickr App screenshot

Je kunt vanuit de app direct foto's maken met je telefoon of tablet en toevoegen aan je flickr-account of delen via social media. Slim, want als je naar de statistieken kijkt dan is de iPhone 4 van Apple de meest gebruikte camera op Flickr.

Vastlopers

Helaas loopt de app bij ons steeds vast als we de fotofunctie willen gebruiken. Nu is de gebruikte Samsung Galaxy Gio niet het meest geavanceerde Android-toestel, maar andere foto-apps draaien prima. Het kan dus zijn dat deze functie op een aantal toestellen niet goed werkt. Gelukkig kun je dat kosteloos ondervinden, want de Flickr-app is gratis downloaden in de Android Market.
Flickr App

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse