Apple werkt mogelijk aan iPhone met verwisselbare lenzen

Julian 2675 0
In een patent van Apple is een iPhone te zien met verwisselbare lenzen. Het patent beschrijft een systeem waarbij de lens in een verwisselbaar hoesje is verwerkt. Door het hoesje te verwisselen kun je een andere lens voor de cameramodule plaatsen.

Het patent laat een iPhone-achtig apparaat zien, met bovenin de cameramodule. In de huidige iPhones bestaat de cameramodule uit een sensor en een vaste lens. Diverse fabrikanten maken voorzetlenzen waarmee je bijvoorbeeld meer groothoek of telebereik kunt krijgen, maar Apple heeft zich hier zelf nog niet aan gewaagd.

Met het systeem dat in het patent staat omschreven zou hier verandering in kunnen komen. De cameramodule zit los van de lens in het toestel. De achterkant van de iPhone, waarin de lens is geïntegreerd, is los te halen. Op deze manier zou Apple diverse hoesjes voor de iPhone kunnen uitbrengen met verschillende optieken. Ook andere fabrikanten zouden waarschijnlijk graag op deze mogelijkheid inspringen.

Of Apple het systeem daadwerkelijk in de praktijk gaat brengen is nog maar de vraag. Het uitbrengen van een iPhone die uit meerdere delen bestaat lijkt niet in de strategie van Apple te passen. De fabrikant staat immers bekend om zijn strakke 'unibody'-behuizingen. Wel heeft Steve Jobs nog vlak voor zijn dood laten weten de markt voor fotografie te willen veranderen.

iPhone
In het Nokia 3310-tijdperk waren verwisselbare frontjes razendpopulair. Weet Apple deze trend nieuw leven in te blazen?