Apple verwijdert Camera+ uit App Store

Julian 782 0
Apple heeft de populaire Camera+ applicatie voor de iPhone uit de App Store verwijderd. Volgens Apple schenden de makers de voorwaarden, door de volumeknoppen in te zetten als fysieke sluiterknop.

De functie om de volumeknoppen als sluiter te gebruiken is door Tap Tap Tap, de maker van de Camera+ App, ingebouwd als verborgen feature, die via de browser op de iPhone geactiveerd moet worden. Apple laat immers niet toe dat de fysieke knoppen van het toestel gebruikt worden voor andere functies dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn, dat zou verwarring voor gebruikers opleveren.

Geweigerd

Een recente update van Camera+ waarin de makers de volumeknoppen lieten werken als fysieke sluiterknop werd om deze reden geweigerd door Apple. Foto’s maken met de iPhone doe je door op een knop op het aanraakgevoelige scherm te drukken. Een fysieke sluiterknop is niet aanwezig, tot spijt van veel gebruikers.

Na de geweigerde update bracht Tap Tap Tap een nieuwe versie uit, die wel geaccepteerd werd door Apple. Kort daarna twitterde de makers hoe je de verborgen functie kon activeren. De tweet is inmiddels verwijderd, maar nu Apple lucht heeft gekregen van de zaak is de applicatie uit de App Store verdwenen.

Maatregelen

Apple staat bekend om harde maatregelen tegen ontwikkelaars die de regels overtreden. Volledige uitsluiting van de App Store is geen uitzondering. Tap Tap Tap heeft in twee maanden meer dan een half miljoen dollar verdiend met Camera+ en een schare enthousiaste gebruikers opgebouwd.

Of Camera+ terugkomt naar de App Store zonder de verborgen functie is niet bekend. De andere programma’s van Tap Tap Tap zijn nog wel te vinden in de applicatiewinkel.