Apple-topman Steve Jobs overleden

jesse kraal 1989 0
Woensdag is op 56-jarige leeftijd de medeoprichter en topman van Apple, Steve Jobs, overleden. Dit maakte het Amerikaanse concern bekend. Jobs was in 1976 een van de twee oprichters van Apple en stond aan de wieg van onder andere de iPhone en iPad.

Steve Jobs verliet in 1985 Apple na onenigheid, maar kwam in 1996 terug om het noodlijdende bedrijf er weer bovenop te helpen. Onder andere de iPhone, iPod en iPad onstonden onder zijn leiding.

Dat Jobs aan een zeldzame vorm van alvleesklierkanker leed was bekend, hij was al eerder een half jaar uit de running en trad in augustus dit jaar terug als algemeen directeur.

Met de iPhone is de manier waarop veel mensen fotograferen veranderd. Een wereld zonder de smartphone en apps als Hipstamatic en Instagram is bijna niet meer voor te stellen. De iPhone 4 is op de fotocommunity Flickr zelfs de meest gebruikte camera.

Toch was het dezelfde Steve Jobs die in 1997 besloot om niet verder te gaan met de QuickTake, Apple's digitale camera-lijn. Apple was indertijd een van de eerste fabrikanten die met een digitale camera voor consumenten kwam.

Steve Jobs

Vandaag geen iPhone 4S op de website van Apple, maar deze afbeelding als een laatste eerbetoon aan de man die Apple tot een van de belangrijkste merken ter wereld wist te maken.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse