Apple presenteert krachtigste Mac ooit: iMac Pro

Apple presenteert krachtigste Mac ooit: iMac Pro

Jasper van Bladel 1154 0
De iMac line-up van Apple is vernieuwd en tegelijkertijd presenteert Apple de meest krachtige Mac ooit: de iMac Pro. Kenmerken: Intel Xeon-processor met maar liefst 8, 10 of 18 kernen, een AMD Radeon Pro Vega-gpu en uiteraard het 5K-scherm.

Fotografen, ontwerpers en videografen die een krachtige computer nodig hebben kunnen al jaren goed terecht bij Apple. De iMac is een aantrekkelijk totaalpakket en heb je nog meer kracht nodig, dan kies je voor een Mac Pro. Die Mac Pro, die er uitziet als een soort hyper-prullenbak, stamt al uit 2013 en is niet meer bij de tijd. Apple is echter bezig met een opvolger, maar die laat nog een tijd op zich wachten. Voor iedereen die op een nieuwe krachtige Apple-computer zit te wachten is er nu de iMac Pro, een extra krachtige versie van de bekende all-in-one van het merk.

Space Gray

De normale iMac-line-up heeft nu ook een update gekregen, maar de iMac Pro vraagt toch wel om wat bijzondere aandacht. De machine is gespoten in Space Gray, maar de kracht van het apparaat ligt duidelijk aan de binnenkant.

18 cores

De iMac Pro heeft een Intel Xeon-processor met de keuze uit 8, 10 of 18(!) kernen en een AMD Radeon Pro Vega-gpu. Kracht genoeg dus voor fotobewerking, maar daarvoor ben je met de ‘standaard’ iMacs al voor een groot deel voorzien. Deze extra krachtige iMac is bijvoorbeeld geschikt voor uitgebreide videobewerking, of voor mensen die met virtual reality werken.

Koeling

Om al deze kracht binnenin de platte body van de iMac goed te kunnen koelen is de architectuur aan de binnenzijde volledig vernieuwd en geoptimaliseerd. Apple zegt tot 80 procent meer koelings-capaciteit te kunnen bieden.

De iMac Pro ligt in december in de winkels en de ‘eenvoudigste’ versie kost 4999,- dollar. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper