Apple maakt apps duurder

Julian 1714 2
Apple verhoogt de prijzen in de Europese App Store. Voor Apps die voorheen 79 cent kostten betaal je nu 89 eurocent. De prijs van applicaties van 1,59 euro gaat omhoog naar 1,79 euro.

apps duurderDe prijsstijging werd ontdekt door een oplettende gebruiker van iPhoneclub. Vermoedelijk heeft de prijsstijging te maken met de wisselkoers, de prijzen in de Amerikaanse App Store zijn namelijk niet gestegen.

De prijsstijging is van toepassing op het hele aanbod in de App Store. Ook de fotografie-apps voor je iPhone, iPad en Mac worden dus duurder. Zo betaal je nu 1,79 euro voor Hipstamatic, voorheen was dat 1,59 euro.

Je bent nu minimaal 89 cent kwijt voor een app, in plaats van de 79 cent die je tot nu toe moest neerleggen voor de goedkoopste apps. Ook duurdere apps gaan in prijs omhoog, zo kost Adobe Photoshop Touch nu 8,99 euro in plaats van 7,99 euro.
Nog niet alle prijzen zijn aangepast, maar dat zal waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn. Bij sommige apps zie je de prijsstijging pas als je de app daadwerkelijk wilt kopen.

Het is voor het eerst dat Apple de prijzen in de App Store verhoogt sinds de introductie van de applicatiewinkel in 2008. Ontwikkelaars profiteren overigens ook van de prijsverhoging, ze krijgen 70 procent van de opbrengst en dat is nu dus ietsje meer dan voorheen.

afbeelding van roelservice

BTW verhoging??

afbeelding van pipo de clown

Typisch weer iets voor Apple.