Apple komt met 27-inch LED Cinema Display

Julian 1688 0
Een 27-inch ips-scherm was al enige tijd in de grootste iMac te vinden, nu brengt Apple ook een Cinema Display met dit formaat op de markt. Het scherm met resolutie van 2560x1440 pixels maakt gebruik van een led-backlight.

Het nieuwe 27-inch LED Cinema Display krijgt een plaats tussen de huidige 24-inch en 30-inch modellen. De monitor met 16:9-breedbeeldverhouding heeft een contrastratio van 1:1000, helderheid van 375 cd/m2 en responstijd van 12 ms. Het ips-paneel moet garant staan voor goede kleurweergave.


In het scherm zijn drie usb-poorten verwerkt, maar het blijft bij usb 2.0, de snelle opvolger is nog niet verwerkt in de nieuwe monitor. Het stijlvolle design zal niet ontsiert worden door een grote kabelbrij, er is slechts één kabel nodig, waar drie connectors aan bevestigd zijn voor zowel stroom, usb als beeld en audio. De enige mogelijkheid om het scherm aan te sluiten is via de Mini DisplayPort.


Prijs en verkrijgbaarheid

Naast het nieuwe scherm brengt Apple ook een nieuwe familie iMacs op de markt en komen er krachtigere versies van het Mac Pro werkpaard. Het 27-inch LED Cinema Display wordt in september verwacht. De Amerikaanse adviesprijs bedraagt 999 dollar, wat het scherm in Nederland gaat kosten is nog niet bekend.