Apple iPhone 6 en 6 Plus zetten nieuwe standaard bij DxO Mark

Julian 2178 0
Het zal je niet ontgaan zijn dat Apple de iPhone 6 en 6 Plus heeft geïntroduceerd. In de smartphones is een vernieuwde 8-megapixelsensor te vinden met Focus Pixels. Volgens DxO Mark Mobile zetten de toestellen een nieuwe standaard op gebied van fotokwaliteit.

Waar veel smartphonefabrikanten hun toestellen inmiddels voorzien van camera's met 16-megapixelresolutie of meer, blijft Apple met de iPhone 6 en 6 Plus vasthouden aan een 8-megapixelchip.  In de iPhone 5S en 5(C) zit een sensor met vergelijkbare resolutie, maar de beeldchip in de iPhone 6 is vernieuwd en beschikt over Focus Pixels, wat autofocus met fasedetectie mogelijk maakt. De iPhone 6 Plus is bovendien de eerste smartphone van Apple met optische beeldstabilisatie.

DxO Mobile - iPhone vs concurrentie

Foto- en video

DxO Mark heeft de iPhone 6 en 6 Plus op de pijnbank gelegd en komt tot de conclusie dat de camera in de smartphones het beste presteert van alle toestellen op het moment. Beide iPhone's krijgen een totaalscore van 82 punten, een gemiddelde uit de scores voor foto en video.

De grote iPhone 6 Plus scoort net wat beter op gebied van fotografie dankzij de optische beeldstabilisatie. Diezelfde techniek zorgt voor een iets lagere videoscore, volgens DxO resulteert de optische stabilisatie in sommige gevallen in storingen in beeld, de elektronische stabilisatie van de iPhone 6 heeft daar geen last van.

DxO Mark iPhone 6

Focus Pixels

De nieuwe sensor met Focus Pixels blinkt uit wat autofocus betreft. De iPhone 6 en 6 Plus zijn de snelst scherpstellende smartphones die DxO Mark tot nu toe heeft getest. De nieuwe iPhone zijn niet alleen snel, maar focussen ook erg nauwkeurig volgens de website.

Apple iPhone 6 foto-score

Prijs en beschikbaarheid

De Apple iPhone 6 (4,7-inch) en 6 Plus (5,5-inch) zijn vanaf 26 september te bestellen. Prijzen beginnen respectievelijk bij 699 en 799 euro voor het model met 16GB opslagruimte.