Apple iOS 5 bevat verborgen panoramamodus

Julian 2752 3
In iOS 5, het besturingssyteem voor de iPhone, iPod en iPad, is een panoramamodus ontdekt. Standaard is deze niet geactiveerd, maar door in de code van je toestel een aanpassing te maken is dat al wel mogelijk.

Ontwikkelaar en hacker conradev ontdekte de panoramamodus in iOS 5. Heb je een Door in de iOS SDK een code aan te passen is deze te activeren. Panorama's maken gaat eenvoudig, met een slepende beweging. De functie is daarmee vergelijkbaar aan Sony's Sweep Panorama.

iOS 5 panoramamodus

Momenteel is de panoramafunctie te activeren als je een jailbreak hebt uitgevoerd op je toestel. Via Cydia kun je daarvoor Firebreak downloaden. Officieel heeft Apple nog niets bekendgemaakt over de panoramamodus, maar gezien deze in het besturingssysteem is geïntegreerd lijkt het erop dat Apple deze in de toekomst zal ondersteunen.

Op idownloadblog.com is een voorbeeld te zien van een panorama geschoten met een iPhone 4S. Het panorama meet 6122 x 2852 pixels. De functie is nog niet helemaal af, je zult zelf de zwarte randen uit het beeld moeten croppen.

In onderstaande filmpje wordt uitgelegd hoe de panoramafunctie werkt en hoe je deze kunt activeren.

afbeelding van lezer

Als ik op deze pagina (verborgen pano modus ios5) in het kruimelpad op 'nieuws' klik krijg ik 'page not found' boven in beeld en oud nieuws op de pagina.

afbeelding van Julian

Bedankt voor je reactie, gaan we oplossen!

afbeelding van Julian

Opgelost!