'Apple geeft keuze tussen 5- en 8-megapixelcamera met iPad 3'

Julian 1748 2
Volgens Digitimes presenteert Apple eind januari de iPad 3. De nieuwe tablet zou in twee smaken op de markt komen, met keuze uit een 5- of 8-megapixelcamera. Samsung en Sony zouden de benodigde cameramodules leveren. Ook de resolutie van het scherm gaat omhoog.

Op het iWorld-evenement op 26 januari 2012 presenteert Apple de iPad 3, zegt Digitimes. Volgens anonieme bronnen komt de nieuwe iPad in twee versies op de markt: een high-end en mid-range model. De iPad 2 blijft in het assortiment om het lagere segment te bedienen.

Camera

Samsung en Sony leveren mogelijk de cameramodules voor de nieuwe iPads. Het duurste model zou een 8-megapixelmodule van Sony krijgen, de goedkopere variant een 5-megapixelcamera van Samsung. De iPad 2 heeft een 0,7-megapixelcameramodule.

Hogere resolutie

Niet alleen de resolutie van de camera wordt hoger, ook het 9,7-inch beeldscherm krijgt meer pixels. De iPad 3 zou een scherm met QXGA-resolutie krijgen van 2048x1536 pixels uit de fabriek van Sharp. Ook de helderheid van het scherm zou verbeterd worden.

Quad-core

Ook de processor krijgt vermoedelijk een update. In de iPad 2 gebruikt Apple een dual-core A5-processor, de iPad 3 krijgt volgens de bronnen van Digitimes een quad-core A6-variant.

afbeelding van Taalpurist

"met keuze uit 5- of 8-megapixelcamera."
met keuze uit een ...

Taalpurist

afbeelding van Tom van Ryckeghem

Zou het mogelijk zijn om live view apps uit te brengen (kan wel al op android)