Apple brengt Aperture 2 op de markt

Redactie 606 0
De nieuwe versie van Apple

Volgens Apple is Aperture 2 gebruikersvriendelijker, sneller en krachtiger dan zijn voorganger. De beeldverwerkingsengine is geheel vernieuwd en de gebruikersinterface heeft een facelift ondergaan. Nieuwe hulpmiddelen zijn het uitlichten van focuspunten, de levendigheid van kleuren en locaal contrast aanpassen, retoucheren, RAW-finetuning en meer. 

Met één toetscommando switch je tussen weergave- en browsermodus. Alle functies zijn via één centraal tabvenster beschikbaar. Het importeren en doorzoeken van grote aantallen foto’s gaat sneller belooft Apple. Zelfs RAW bestanden verschijnen direct in beeld, zonder te hoeven wachten op de voorvertoning. Ook kunnen gebruikers met Aperture 2 hun foto’s op een .Mac-webgalerie plaatsen of exporteren voor weergave op een iPhone, iPod touch of Apple TV. 

Aperture 2 is per direct verkrijgbaar in de Apple Online Store en bij erkende Apple resellers, voor een adviesprijs van 199 euro. Gebruikers van het oude Aperture pakket kunnen overstappen voor 99 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie