App toont exacte pantone kleuren van objecten

App toont exacte pantone kleuren van objecten

Nadja Geskus 1920 2
Tegenwoordig zijn pantone kleuren meer dan alleen een systeem om kleuren te identificeren. Pantone kleuren worden tegenwoordig veel gebruikt in verschillende projecten. Pantone Studio is een nieuwe app met een zeer bijzondere tool; de pipet vertelt precies uit welke pantone kleuren je afbeelding bestaat.

Pantone kleuren

Pantone kleuren zijn bepaalde kleurcoderingen. Het is een universeel kleursysteem met standaardkleuren die wereldwijd hetzelfde zijn. Hierdoor kun je aan de hand van een code opzoeken welke exacte kleur er bedoeld wordt. Er zijn zo’n 1000 pantone kleuren. De kleurcodes kun je hier vinden.

Tegenwoordig worden er steeds meer projecten gedaan met pantone kleuren. Bekijk bijvoorbeeld eens hoe Lucia Litman een serie maakte met pantone kleuren en voeding.

App toont exacte pantone kleuren van objecten

Pantone Studio

Met de nieuwe app Pantone Studio kun je de echte wereld nu ook ontleden in pantone kleuren. Nadat je een foto hebt gemaakt, breekt de app de afbeelding op in RGB, CMYK en Hex. Het programma is gespecialiseerd in het samenbrengen van kleuren en zorgt ervoor dat je uiteindelijk het perfecte kleurenpalet van jouw foto hebt.

De kleuren kun je vervolgens delen met vrienden via de app of via social media. Ook kun je door selecties van andere gebruikers bladeren, indien je inspiratie zoekt.

Adobe Creative Cloud gebruikers hebben nog een extra voordeel. De informatie wordt rechtstreeks naar hun account gestuurd, zodat wanneer je de foto gaat bewerken, je de exacte tinten al in je bezit hebt.

App toont exacte pantone kleuren van objecten

Beschikbaarheid

De app is nu beschikbaar voor iOS en is alleen als abonnement aan te schaffen. Je kunt hem voor €7,- per maand aanschaffen of een jaar vooruit betalen. Dit kost €53,-, wat inhoud dat het je zo’n €4,5 per maand kost.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van h janssens

Wat inhoud dat... het woord inhoudt dan echt met dt wordt gespeld

afbeelding van Ellen Commandeur

Deze app bestaat al een aantal jaren. Wat nieuw is is dat zij een betaald abonnement hebben ingevoerd. Persoonlijk ben ik er door afgehaakt. Vooral omdat al mijn in app aankopen opeens niet meer 'geldig' waren.