App Spotter: The Guardian Eyewitness

Redactie 752 0
De populairste digitale krant van het Verenigd Koninkrijk, zo noemt The Guardian zichzelf. Naar eigen zeggen publiceren zij 's werelds meest bijzondere, provocatieve foto's. Of dat zo is, kun je nu zelf beoordelen met The Guardian Eyewitness-app.

Het nieuws bijhouden kan natuurlijk op een traditionele manier, maar jezelf trakteren op de visuele glorie van de app The Guardian Eyewitness is een heel aardige aanvulling. Dagelijks plaatst de Britse krant een nieuwe foto, een 'visuele reflectie van het wereldnieuws'. Bij het openen van de applicatie krijg je toegang tot de laatste honderd foto's die zijn geplaatst, zodat je zeker bij het eerste gebruik genoeg eye candy tot je beschikking hebt.

Hoge kwaliteit

De foto's zijn van hoge kwaliteit en betreffen vaak een onderwerp dat interessant genoeg is om een tijdje naar te kijken. Uiteraard ziet het resultaat er op de iPad in landschapsmodus het beste uit en gelukkig kun je daarbij ook alle bijschriften weghalen. Elke afbeelding gaat namelijk gepaard met zowel een beschrijving van wat er te zien is, als een zogenoemde 'Pro Tip'. Hierin wordt uitgelegd hoe de fotograaf de foto heeft gemaakt of welke techniek hij heeft toegepast.


Favorieten

Heb je een foto gevonden die je niet meer loslaat, dan kun je deze als favoriet markeren of delen via e-mail, Twitter of Facebook. De afbeeldingen kun je in een slideshow laten afspelen of via een lijstje met thumbnails snel doorbladeren. Foto's die je in je favorieten heb gezet kan je ook na de vaste honderd dagen nog bekijken, voor als je van 'oud nieuws' houdt.

Gratis

Niet alleen zijn de foto's veelal een lust voor het oog, ook zijn de app zelf en het gebruik ervan volledig gratis. Wel duikt er constant een Canon-logo op in de hoek van je scherm, maar die is geen moment storend. Door op een foto te tikken valt deze reclame weg, zodat je ongestoord de foto's en daarmee het dagelijkse nieuws tot je kunt nemen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie