App Spotter: LIFE - See Your World

Redactie 755 0
Thuis op de bank bladeren door fotocollecties uit de hele wereld. Het kan met de gratis LIFE app voor je iPad. De app geeft je op overzichtelijke wijze toegang tot foto’s van elk plekje op de wereld. Althans, dat is het doel. Tot nu toe is de collectie nog niet enorm.

Op een wereldkaart staan de plekken gemarkeerd waar foto’s te vinden zijn. Door op de markering te klikken krijg je een overzicht van alle onderwerpen die voor dat land beschikbaar zijn. Zo klik je bijvoorbeeld op Egypte en kun je kiezen tussen vier onderwerpen die er voor dit land bestaan.

Onderwerp

Ben je  in een specifiek onderwerp geïnteresseerd, dan kun je ook selecteren op verschillende onderwerpen als sport, nieuws en dieren. Zo zie je alle foto’s die over de hele wereld voor dit onderwerp zijn gemaakt en kun je kiezen tussen de meest recente of de meest bekeken foto’s uit de LIFE-collectie.

Weinig Afrika

LIFE is een mooie app die je toegang geeft tot een serie indrukwekkende foto’s veelal van goede kwaliteit. Toch is de collectie nog niet erg groot. Op de wereldkaart die je als startpunt kunt gebruiken doen veel landen niet mee, ze staan wel afgebeeld maar markeringen hebben ze niet. Afrika bijvoorbeeld, waarvan de app slechts vijf landen opneemt.


Ads op App

Een ander nadeel van de applicatie is iets wat je vaker ziet bij gratis apps. Wanneer je wat foto’s doorbladert en wat door de hoofdstukken scrollt, verschijnt er regelmatig een advertentie. Niet onoverkomelijk aangezien je de reclameboodschappen snel kunt sluiten, maar door sommige gebruikers wel als storend element gezien.

Conclusie

Al met al is LIFE een app die veel mooie beelden te bieden heeft die de actualiteit bijhouden. De collectie kan alleen maar groeien en dat schept de verwachting dat de app alleen maar waardevoller kan worden.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie