App maakt viewfinder van iPhone

Julian 1166 0
Alpa heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je de smartphone om kan toveren tot elektronische zoeker. Voor de technische camera's van de Zwitserse fabrikant is ook een speciale houder ontwikkeld.

Volgens de makers is de applicatie handig, omdat je kunt simuleren hoe je beeld eruit gaat zien met een ander objectief, zonder daadwerkelijk van objectief te wisselen. De Zwitserse fabrikant heeft voor haar eigen camera's een speciale houder ontwikkeld, waar je je iOS-apparaat in kwijt kunt.

In de applicatie zijn diverse analoge en digitale formaten opgenomen en settings waarmee je het beeld van Alpa-objectieven kunt simuleren. Ook kun je eigen brandpuntsafstanden en aspectratio's toevoegen.


Beeldhoek

De Alpa eFinder-app werkt met de iPhone 3/3GS, iPhone 4 en iPod Touch. Afhankelijk van het gebruikte toestel verschilt de functionaliteit. De beeldhoek van de iPhone 3/3GS komt overeen met 35/38mm, de iPhone 4 is met 28/30mm iets wijder, de iPod Touch is vergelijkbaar met 50mm op kleinbeeld.

Het simuleren van objectieven die groter zijn dan de beeldhoek van je iPhone/iPod is uiteraard niet mogelijk. Alpa zegt groothoekconverters te ontwikkelen zodat dit wel mogelijk wordt. Naast het simuleren van objectieven kun je foto's maken met de app, zodat je de gps-coordinaten kunt overnemen en zo de exacte locatie van je foto terug kunt vinden.


In-app aankopen

Alpa voorziet de eFinder van de mogelijkheid om in de applicatie extra functies aan te schaffen. Zo zijn er uitbreidingen die de app optimaliseren voor kleinbeeldcamera's en professionele filmcamera's zoals Arri en Red. De Alpa eFinder applicatie kost €7,99 en is te downloaden in de App Store.