Antwerpse Museumnacht bijna van start

sanne 1782 0
Nu de grote Nederlandse steden hun jaarlijkse museumnacht achter de rug hebben, is het tijd voor Antwerpen om de poorten van de musea open te stellen voor nachtelijke bezoekers. Zaterdag zes augustus is er van alles te beleven in de Belgische stad.

Tussen zeven uur ’s avonds en één uur ’s nachts kun je de Antwerpse musea bezoeken. Dit jaar is het de zevende keer dat bars, livemuziek en talloze tentoonstellingen voor een goede sfeer moeten zorgen in de scheldestad. Zestien musea openen tijdens de nacht hun deuren, ze worden verbonden met pendelbussen die je gratis kunt nemen met je ticket die je toegang geeft tot alle musea. Ook kun je voor twee euro een fiets huren waarmee je van tentoonstelling naar tentoonstelling rijdt.

Programma

De nacht gaat van start op de Grote Markt waar een groot spektakel georganiseerd zal worden. Het Antwerpse Fotomuseum (FoMu) toont tijdens de nacht thematische en monografische tentoonstellingen van Belgische fotografen en internationale namen. Het verdere programma van het museum ziet er als volgt uit:

19.00 tot 1.00 uur - Digitaal Moodboard
Toon net als de fotografen je diepste gevoelens en gedachten op een digitaal moodboard.

19.00 tot 1.00 uur - Bar
Kom tot jezelf in de bar met terras en luister naar het werk van dj’s.

Exposities:

Insight: Foto’s van Jacques Sonck, Elinor Carucci, Elke Andreas Boon en Alexandra Cool.

AmuseeVous: Opkomend talent Sophie Vanhomwegen richt in haar werk de aandacht op het monsterlijke en het eigen lichaam. Het monsterlijke verwijst hierbij naar het onmenselijke van reclamebeelden waarin geconstrueerde en geïdealiseerde vrouwenlichamen worden voorgesteld.

Het volledige programma van de nacht is te lezen op de website. Daar vind je ook informatie over prijzen en bereikbaarheid.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne