Anton Corbijn fotografeert voor Stichting Kinderpostzegels

EleniHoefsloot 1683 0
Dit jaar zijn de foto's van Anton Corbijn te zien op de zegels voor de Kinderpostzegelactie. Voor de 65e editie van de actie reisde hij naar Ethiopië. De opbrengst gaat naar kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Begin maart bezocht Anton Corbijn bezocht een onderwijsproject in Ethiopië namens PostNL en Stichting Kinderpostzegels. Daar fotografeerde hij kinderen, die straks op de postzegels te zien zijn.

Anton Corbijn over de actie: 'De korte reis naar en in Ethiopië was om meerdere redenen onvergetelijk, maar het idee om elk kind de kans te geven haar of zijn potentieel te vinden, te onderzoeken en te verwezenlijken is zeer waardevol. Als deze reis daartoe iets heeft kunnen bijdragen, maakt dat de trip ook voor mij geslaagd.'

Ieder jaar heeft de Kinderpostzegelactie een ander thema. Het thema van 2013 is 'Laat kinderen leren'. De postzegels worden eind september gepresenteerd. Vanaf 25 september gaan kinderen van groep zeven en acht langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen voor het goede doel.


Foto: Frank van Geelen

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni