Anton Corbijn en Berend Stik werken samen voor goede doel

Redactie 1869 0
Anton Corbijn en beeldend kunstenaar Berend Strik hebben hebben voor ZAM magazine samen een kunstdruk; 'Mandela Landscape' gemaakt. De opbrengst van het werk komt ten goede aan de Afrikaanse fotografie, journalistiek en design.

Het kunstwerk van Nelson Mandela is een combinatie van een foto die in 2003 al door Anton Corbijn werd gemaakt en de borduurwerktechniek van Berend Strik. Hij bestikte het portret waardoor een dubbelzijdig werk onstond met aan de achterzijde een labyrinth vanĀ  bedradingen dat opnieuw gefotografeerd werd. Deze afbeelding vormt de basis voor het kunstwerk.

Het eindresultaat, Mandela Landscape wordt als kunstdruk in een oplage van tachtig exemplaren te koop aangeboden. Daarnaast zal een exemplaar worden geschonken aan de Nelson Mandela Foundation in Johannesburg. De kunstdrukken zijn gemaakt door Bernard Ruygrok die excelleerde in de digitale piezografische druktechniek.


Opbrengst

De kunstwerken hebben een omvang van 80 x 80 cm, worden afgedrukt op Hahnemuhle papier en zijn door de kunstenaars gesigneerd en genummerd. Wie een van de kunstwerken wil bemachtigen moet een bedrag van tweeduizend euro betalen. De hele opbrengst zal ten goede komen aan ZAM magazine, een onafhankelijk tijdschrift over Afrika die de Afrikaanse fotografie, journalistiek en design steunt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie