ANP en Pro Shots lanceren nieuw fotomerk

Redactie 1310 0
ANP Pro Shots is het nieuwe merk van persbureau ANP en sportfotobureau Pro Shots. Samen willen ze een breed foto-aanbod van alle wedstrijden en relevante randzaken in het Nederlands betaald voetbal aanbieden en zo hun positie in de markt versterken.

Het nieuwe merk komt na de winterstop en is voor alle professionele fotografen beschikbaar via de beeldbank van het ANP. De bureaus zullen in de toekomst samen alle duels in de eredivisie voor hun rekening nemen. Dit betekent dat er twee fotografen bij de wedstrijden aanwezig zullen zijn wat meer beelden oplevert. Ook gaat de beeldbank van het ANP voor het eerst toegang bieden tot een compleet archief met eerstedivisiefoto’s. Klanten kunnen zich apart op deze dienst abonneren.

Beeldproducten

De twee bureaus streven met ANP Pro Shots een verbreding van het huidige aanbod en een hoge kwaliteit van voetbalfotografie na. Daarnaast zijn ze ook van plan om innovatieve beeldproducten te maken voor onder andere publicaties op tablets zoals de iPad. Hierbij is te denken aan bewegende infographics, slideshows en 360-graden-foto’s. De bedoeling is om in de eerste helft van 2011 de eerste producten op dit gebied te lanceren.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie