ANP en NU.nl vertrouwen in burgerfotografie

charlottelipic 1766 2
Nufoto.nl en het ANP gaan vanaf woensdag 1 februari op vaste basis gebruik maken van burgerfotografie. Het nieuwsfotografieplatform van NU.nl heeft een aantal lezersfotografen geselecteerd die er om bekend staan regelmatig goede en nieuwswaardige foto's te maken.

Het ANP is geinteresseerd in deze toekomstige beelden omdat er nu sprake zal zijn van een vaste groep fotografen waardoor de bron altijd te vertrouwen is. Het persbureau wil de foto's dan ook gaan aankopen en licenseren van Nufoto.

Beide partijen zijn blij met deze samenwerking en zien zo mogelijkheden tot een groter podium voor fotografen. De burgerfotografen van NUfoto.nl krijgen recht op de volledige opbrengst van hun foto's.

afbeelding van Piet Kamphuis

Prima idee, dan kunnen ze in de toekomst alle fotografen ontslaan, en freelancers brodeloos maken. Nu alleen nog burger journalisten, voor de teksten. Dan kunnen ze in de toekomst nog vettere provisies incasseren.
Chapeau ANP

afbeelding van Anonymous

Het is al eerder begonnen, kijk maar eens op AD.nl hoeveel "streetview" achtige foto`s ze bij artikelen plaatsen. Nu maar afwachten welke burgerfotograaf de Zilveren Camera gaat winnen.