Anouk zoekt getalenteerde fotografen

Redactie 2019 0
Welke concertfotograaf wil het niet? Anouk fotograferen tijdens een van haar optredens op zeven verschillende festivals. De zangeres is op zoek naar een jonge fotograaf die dat wil doen. Een mooie kans, maar de oproep leidt ook tot protest.

Anouk zal deze zomer op de podia van zeven verschillende festivals in Nederland en België staan. Dat moet natuurlijk worden vastgelegd. In plaats van een professionele concertfotograaf in te huren, besloot de zangeres een nieuw talent de kans te geven om dit te doen.

Haar oproep is gericht aan creatieve fotografietalenten. Per festival wordt er een fotograaf uitgekozen die de hele show mag vastleggen. In ruil daarvoor ontvangt de fotograaf naamsvermelding en maakt hij/zij kans om na de zomer een seizoen lang Anouk tijdens haar shows te fotograferen.

Protest

Het klinkt als een mooie kans, maar de reacties op Faceook en in de media liegen er niet om. Zo schrijft demorgen.be dat Anouk eigenlijk op zoek is naar een ervaren concertfotograaf die gratis plaatjes wil schieten. ‘Vreemd dat een artieste die nochtans over voldoende middelen beschikt zo probeert te profiteren,' reageert fotograaf Alex Vanhee op de website van De Morgen. ‘Zo'n wedstrijd lijkt me meer iets voor een jongere band die het geld niet heeft om een professional in te zetten.'

Meedingen

Wil je toch Anouks fotograaf worden? Stuur je beste foto van maximaal 1 mb en een linkje naar je online portfolio naar redactie@anouk.nl. Voorwaarden en criteria vind je op haar website.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie