Anno 2016: negatieven digitaal toasten

Anno 2016: negatieven digitaal toasten

Senta Bemelman 1724 1
Fotograaf Cecil Williams ontwerpt een nieuw foto-ontwikkelingssysteem, waarmee negatieven binnen enkele seconden worden omgezet tot digitaal exemplaar. Voor 1,699 dollar is de Photo Toaster beschikbaar.

Volgens Williams raken negatieven tijdens het ontwikkelingsproces vaak beschadigd. Om dit te voorkomen ontwikkelde hij een macro duplicatorsysteem. Dit ‘voetstuk’ voor een camera werkt sneller dan een scanner, die gebruikt wordt bij scanography.

De Photo Toaster bestaat uit een ingebouwde LED-verlichting voor film van 4x5 inch (35 bij 120 mm) en een adapter rotator ringconstructie om de spiegelreflex te bevestigen. Daarnaast gebruikt het systeem een verstelbare lensplaat en drie statiefbevestigingselementen.

Hoe het werkt

Je plaatst de filmstrip of dia in een van de vier fotohoezen en doet deze vervolgens weer in de bijbehorende gleuf. De manier van plaatsen roept hetzelfde gevoel op als het gebruik van een broodrooster. Vervolgens wordt met de bevestigde spiegelreflex de foto gemaakt, in combinatie met de LED-verlichting.


Foto's © Photo Toaster

 

Beschikbaarheid en prijs

De Film Toaster is vooralsnog enkel via Ebay beschikbaar. Om eigenaar van dit product te worden, dien je wel flink in de buidel te tasten. Voor omgerekend 1515,65 euro kun je de Film Toaster aanschaffen.

De voordelen van het gebruik van een spiegelreflex in plaats van een scanner wordt uitgebreid besproken op Peta Pixel.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van Anoniem

Wat kan hiermee beter dan met een ouderwetse diaduplicator van 50,- gulden ? ja ik zei gulden... Behalve dan meerdere filmformaten kunnen gebruiken ?