Annie Leibovitz voorlopig uit financiële zorgen

Redactie 964 0
Het financiële geschil tussen Annie Leibovitz en haar geldschieter Art Capital Group is voorlopig opgelost. De fotografe heeft een deal gesloten met Colony Capital uit Los Angeles, dat haar schulden overneemt. Hiermee behoudt ze de rechten op haar foto’s.

Leibovitz staat onder andere bekend om haar extravagante foto’s die ze maakte voor de tijdschriften Rolling Stone en Vanity Fair. Zo maakte ze bijvoorbeeld een foto van John Lennon op zijn sterfdag in 1980 en een foto van Whoopi Goldberg in een bad gevuld met melk. Ondertussen is haar collectie uitgegroeid tot honderdduizend foto’s en een miljoen negatieven.

Miljoenenschuld

De fotografe had echter een schuld opgebouwd bij Art Capital Group. Mede dankzij verkeerde investeringen is deze schuld gegroeid tot een bedrag van 24 miljoen dollar. Om deze lening te krijgen heeft de fotografe de rechten van haar collectie als onderpand gebruikt. Art Capital Group dreigde echter deze rechten middels een rechtzaak te claimen omdat Leibovitz haar schuld niet meer af kon betalen.

De investeringsmaatschappij Colony Capital is echter bereid gevonden de schulden van Leibovitz over te nemen. De maatschappij wil echter wel wat terugzien voor deze investering. Om geld in het laatje te brengen verschijnen er exposities en een boek met haar foto’s. Ook zullen originele foto’s uit de collectie verkocht worden.

Foto: Albert Domasi (creative commons)

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie