Annie Leibovitz portretteert familie Obama

Julian 863 0
Het Witte Huis heeft een officiële foto vrijgegeven van de presidentiële familie, gemaakt door Annie Leibovitz. De fotografe kwam de laatste tijd veel in het nieuws vanwege haar financiële problemen.

Op 23 oktober is het familieportret gemaakt door Leibovitz vrijgegeven. De foto is in hoge resolutie te downloaden via het officiële Flickr-account van het Witte Huis.

Leibovitz is de laatste maanden veel in het nieuws geweest. Ze beleende het copyright op haar werk voor in totaal 24 miljoen dollar. Het geld was onder meer nodig om hypotheken en achtergestelde rekeningen te betalen. Recent verliep de deadline waarop de fotografe de lening terug moest betalen. Captial Art, het bedrijf waarmee ze de overeenkomst sloot en Leibovitz hebben in overeenstemming de lening voor onbekende tijd verlengd.

Hoeveel Leibovitz krijgt voor de foto’s in opdracht van het Witte Huis is niet bekend. Volgens Newsweek rekent de fotografe gebruikelijk 100.000 dollar per dag of meer. Maar mogelijk is de overheidsklus met een flinke korting gedaan.

Het is niet de eerste keer dat Leibovitz Obama fotografeert. In maart schoot ze voor Vanity Fair een serie over de nieuwe president.

President Barack Obama, First Lady Michelle Obama, and their daughters, Sasha and Malia, sit for a family portrait in the Green Room of the White House, Sept. 1, 2009. (Official White House Photo)

Photo by Annie Leibovitz/Released by White House Photo Office