Anne Schwalbe – Blindschleiche und Riesenblatt

Redactie 879 0
De serie Blindschleiche und Riesenblatt van fotograaf Anne Schwalbe kan gezien worden als een ode aan de traagheid. Een lofzang op de natuur, het licht en de leegte. Zonder vooropgezet idee fotografeert Schwalbe op intuïtieve wijze haar omgeving.

Gebundeld in een publicatie, of naast elkaar gehangen in een tentoonstelling zoals nu, worden de foto's regels uit een gedicht. Gefotografeerde proza. Anne Schwalbe brengt kalmte in beeld. Een tegengeluid en welkome afwisseling in het visuele bombardement van de hedendaagse werkelijkheid.

Blindschleiche und Riesenblatt

In de serie Blindschleiche und Riesenblatt (letterlijk: blinde worm en reuze blad) heeft Anne Schwalbe de wereld om haar heen gereduceerd tot belangrijke kernbeelden. Zonder te verwijzen naar de locatie of andere verhalende aspecten, toont ze hetgeen haar opvalt, of die dingen die haar fascineren. Regen die in het water druppelt, een close-up van een mesthoop of gekleurde confetti op het asfalt: elk beeld staat op zichzelf en vertelt een eigen verhaal. Er ontstaat een ritme van kleuren en vormen dat vraagt om contemplatie en rust.

Blindschleiche 2008 © Anne Schwalbe

Anne Schwalbe

Anne Schwalbe (Berlijn, 1974) studeerde in 2009 af aan Ostkreuz School for Photography in Berlijn. Schwalbe nam onder andere deel aan tentoonstellingen als Self Publish, Be Happy in de Photographers gallery Londen (2010), Ulsan International Photography Festival South Korea (2009) en New Visionaires 2008. In 2010 publiceerde zij haar boek, Blindschleiche und Riesenblatt.

Konfetti 2010 © Anne Schwalbe

Mist 2009 © Anne Schwalbe

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie