Aneta Coufalová - Macrofotografie

Redactie 1846 0
In de rubriek Exposure laten we fotografen aan het woord over hun beste werk. Deze week vertelt de 23-jarige Aneta Coufalová uit Tsjechië over haar macrofoto’s.

"Mijn eerste camera kocht ik in de zomer van 2006: een Nikon D70s. Toen had ik nog geen idee welke kant ik op wou met mijn fotografie. Op een dag maakte ik per toeval een macrofoto van een spin, vanaf dat moment wist ik dat macrofotografie 'mijn ding‘ ging worden.

Sommigen zeggen dat het de moeilijkste vorm van fotografie is, anderen wuiven dat weg. In mijn macrofoto’s streef ik naar perfecte detailweergave, scherpte en kleurharmonie.

Ik gebruik een Sigma 105 mm F/2.8 EX DG macrolens, een perfect objectief voor mijn onderwerpen. Wel ben ik van plan om een nieuwe camera te kopen, de Nikon D300."

Meer macrofotografie van Aneta vind je op haar website: www.coufalova.net


Freshness
Mijn favoriete foto, vlak na de regen genomen. De lucht was fris en overal lagen waterdruppels op de bladeren. De kleur geeft de foto een frisse, rustgevende uitstraling. Door de onscherpe achtergrond springt de waterdruppel eruit, de achtergrondonscherpte maakt het beeld rustig.

Big water baley
Wat je hier ziet is mos, na een regenbui. Bij macrofotografie is het een kwestie van kijken naar de scherptediepte, welk deel van het beeld is het belangrijkst, dit deel moet het scherpst zijn. In de nabewerking pas ik de kleuren van mijn beelden aan, zo kun je bizarre en abstracte foto’s krijgen. Niemand weet hoe het er in het echt precies uitgezien heeft, maar het resultaat is wat telt.

Marguerite
Het mooie van deze foto vind ik de reflecties die je kunt zien in de druppels. Daarvoor heb je wel een flinke vergroting nodig. Die kun je krijgen door bijvoorbeeld tussenringen aan je macrolens te schroeven.

Reflectors
In de zomer, als het niet regent, maak ik dankbaar gebruik van de sproeier. Een handig instrument, zo kun je altijd waterdruppels fotograferen. Deze foto maakte ik in mijn achtertuin. In het originele bestand kun je mijn huis zien in de reflecties.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie