Andrzej Dragan exposeert in Amsterdam (2 februari

Julian 601 0
De tentoonstelling


Fotografie © Andrzej Dragan

De tentoonstelling bestaat uit een serie van 18 portretten gemaakt tussen 2004 en 2007. Onder andere David Lynch, Mads Mikkelsen, Jan PEszek en Jerzy Urban zijn door Dragan geportretteerd. De serie toont de worsteling van de kunstenaar met het Portugese gezegde “Diegenen die gezichten zien, zien niet het hart”.

De details, kleuren, soberheid en het licht in de foto’s van Dragan doen denken aan schilderijen van de oude Hollandse meesters. De surrealistische soms wat macabere portretten blijven lang in het geheugen hangen, sommige toeschouwers schijnen er zelfs nachtmerries aan over te houden.

Het Dragan effect
De zwaarbewerkte foto’s van de Poolse fotograaf Andrzej Dragan vormen een voorbeeld voor veel (amateur)fotografen wereldwijd. Vele mensen proberen het zogenaamde ‘dragan effect’ na te bootsen. Wat nog een knap lastige klus is.

Met een simpele voorgeprogrammeerde Photoshop Action zal het je zeker niet lukken. Dragan vergelijkt zijn bewerkingen met schilderkunst, in elke foto zit een flinke dosis handmatig retoucheerwerk.

Andrzej Dragan is ook op internet actief, door hem geplaatste reacties over zijn bewerkingsmethodes zijn verzameld op: //porg.4t.com/kcdragan.html


De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 2 februari t/m 15 maart 2008 in de Gallery WM, Elandsgracht 35, Amsterdam. De opening vindt plaats op zaterdag 2 februari van 5 tot 7 uur in aanwezigheid van de kunstenaar .

Meer informatie:
www.gallerywm.com
andrzejdragan.com


Reageren?
Klik hier