Android 4.3 camera-app

Android 4.3-camera-app los te downloaden voor oudere smartphones

Julian 6809 6
De vernieuwde camera-app van Android 4.3 is online verschenen als losse download. Daardoor kun je de app installeren op toestellen met een oudere Android-versie en toch gebruikmaken van de nieuwe functies zoals PhotoSphere. Wij probeerden het uit met een Samsung Galaxy S3.

In Android 4.2 introduceerde Google een nieuwe camera-app met een aantal interessante nieuwe functies. Naast de Google Nexus 4 en de allernieuwste Android-toestellen zoals de Samsung Galaxy S4 zijn er maar weinig Android-telefoons die officieel een update naar Android 4.2 hebben gekregen.

Toch kun je nu op telefoons met Android 4.0 of 4.1 gebruikmaken van de nieuwste camera-app. Binnenkort komt Android 4.3 uit en het losse APK-bestand van de Camera- en Gallery-app is op internet verschenen. Je hoeft je toestel niet te rooten om de app te installeren en te gebruiken.

Wij probeerden het uit op een Samsung Galaxy S3 met Android 4.1. Het werkt eenvoudig, je downloadt het APK-bestand, zet dit op je telefoon en installeert dit vervolgens. Je krijgt nu een nieuwe Camera- en Gallery-app op je telefoon, naast de bestaande versies.

Open de nieuwe Gallery-app en je krijgt de Android 4.3-gallery voorgeschoteld. Vanuit hier kun je naar de camera navigeren en de nieuwe camera-app kiezen. Niet alleen het design van deze app is compleet vernieuwd, de camera-app van Android 4.3 biedt een aantal interessante nieuwe opties waarvan PhotoSphere, geïntroduceerd in Android 4.2, de interessantste is wat ons betreft.

PhotoSphere

Met PhotoSphere kun je eenvoudig 360-gradenpanorama's maken die je vervolgens op je Android-apparaat kunt bekijken in een weergave die vergelijkbaar is met Google's Streetview.

Je schakelt de PhotoSphere-modus in en je krijgt een grid voorgeschoteld. Je richt nu simpelweg de camera op een puntje en je smartphone maakt een foto. Vervolgens draai je de camera steeds een stukje en mik je op het volgende puntje. Tientallen foto's later is je PhotoSphere compleet en heb je een 360-gradenpanorama van de omgeving op je telefoon.

Tiny Planet

De PhotoSphere wordt  ook opgeslagen als een plat panoramabestand dat je op verschillende manieren kunt weergeven. Zo kun je op je smartphone een 'Tiny Planet' maken van je PhotoSphere en eventueel van filters voorzien.

Tiny Planet Android 4.3
'Tiny Planet'-weergave van een door ons gemaakte PhotoSphere. Onder het platte panoramabestand.

Plat panorama

afbeelding van Ebp-panoramique

Nou, 360graden is het wel, maar ik blijf toch maar bij een sigma 8mm met canon 550d om montage fouten voor mijn klanten te voorkomen. www.ebp-panoramique.com

afbeelding van Julian

Heb je die ook altijd in je broekzak? :-)

afbeelding van Anonymous

Als ik m'n drollenvanger aan heb, kan ik hem er wel in kwijt ja :)

afbeelding van gertjan...

Mag ik vragen met welk programma u die 360s maakt? Mooie website trouwens. Al is mijn frans belabberd..

afbeelding van pietpausklaasje

Hoe heet die app?

afbeelding van Fred Geneugelijk

Volg de link in het artikel en je vindt de App vanzelf