Anco Kolstee wint NUfotoprijs 2010

Julian 933 0
De jaarlijkse NU.nl fotoprijs, de prijs voor de beste nieuwsfoto ingezonden door lezers van de nieuwssite, is gewonnen door Anco Kolstee. Hij krijgt de prijs voor zijn foto van de Veluwermeertocht in Elburg.

De redactie selecteerde twintig foto’s ingezonden foto’s waar bezoekers van de nieuwssite vervolgens 5480 keer op stemden. Anco Kolstee is als winnaar uit de bus gekomen, met zijn foto van de Veluwemeertocht in Elburg, op 14 januari 2010.

Foto © Anco Kolstee

Het is niet de eerste keer dat Anco Kolstee in de prijzen valt, met zijn schaatsfoto boekte hij ook succes in de lezersgallery van DIGIFOTO Pro, waar hij weekwinnaar werd.

Kwaliteit

Een terechte winnaar, oordeelt Chris Heijmans, NUfoto.nl redactrice. "Een schitterende sfeerbeeld en een écht Nederlands wintertafereel. De compositie is spannend en dynamisch. Volgens haar neemt de kwaliteit van de ingezonden amateurbeelden op NUfoto.nl nog steeds toe. "Er is nog steeds een stijgende lijn te zien als het gaat om de kwaliteit van lezersfoto's. Niet alleen neemt de hoeveelheid aan ingezonden beelden toe, het beeld wordt ook steeds professioneler. Daarnaast blijkt de NUfoto-fotograaf nog steeds onverminderd snel ter plaatse te zijn."

Derde editie amateur-nieuwsfoto

Het is de derde keer dat de NUfotoprijs wordt uitgereikt. In 2008 won het beeld van popster Gwen Stefani de prijs voor de beste amateur-nieuwsfoto. Vorig jaar werd de foto van een kind dat gered wordt uit een brandende woning verkozen tot beste lezersfoto.