Analoge film simuleren met DxO FilmPack 3

Julian 2834 2
DxO lanceert FilmPack 3. Met het softwarepakket kun je digitale foto's een analoge look geven. Versie 3 bevat profielen voor ruim zestig films, zowel dia als negatief in kleur en zwart-wit. Het pakket is tot 15 juli te koop voor een introductieprijs vanaf 49 euro.

Ten opzichte van de vorige versie bevat DxO FilmPack 3 tien nieuwe films en tien nieuwe kleurenfilters. Daarnaast krijg je betere controle over je resultaat, door de toevoeging van HSL-sliders, een channel mixer voor zwart-witfoto's, creatieve vignettering en een optie voor ruisreductie.

Ook heeft FilmPack 3 een nieuw ontworpen gebruikersinterface en verbeterde connectiviteit met Lightroom, Photoshop en Aperture. Deze zomer komt er een standalone-versie van het pakket en een plug-in voor Adobe Photoshop CS, Lightroom en Apple Aperture. Momenteel werkt DxO FilmPack 3 alleen als plug-in voor DxO's eigen Optics Pro-pakket.


Essential en Elite-versie

DxO FilmPack 3 is verkrijgbaar in twee smaken. Bij de goedkopere Essential-versie heb je minder filters tot je beschikking en mis je opties zoals batch-verwerking.


Prijs en verkrijgbaarheid

Tot 15 juli geeft DxO dertig korting op aanschaf van het pakket. De Essentials-versie kost tijdelijk 49 euro in plaats van 79 euro. De Expert-variant kost nu 99 euro en gaat na 15 juli voor 129 euro over de virtuele toonbank. Een probeerversie is inbegrepen bij de trial van DxO Optics Pro Elite, die je gratis kunt downloaden. Het pakket is geschikt voor Windows en Mac.

afbeelding van Anoniem

Helaas, links verwijzen naar versie 4

afbeelding van Julian

Dit is een artikel uit 2011. De link verwijst inmiddels naar FilmPack 4. Momenteel (t/m 15 aguustus) is FilmPack 3 gratis te downloaden, hier vind je de juiste links / info.