Amuse

Redactie 452 0
Een zwoele lenteavond. Een asotractor baant voorzichtig een weg langs Amsterdammertjes zonder kruisjes, geïrriteerde blikken worden op de SUV neergeworpen. "De kok is bezig hoor", zegt de ober.

"Als Sony nog eens auto's zou maken, dan zou jij erin rijden!"

Geschrokken van het betoog dat erop volgt, kijkt de compactcameravriend bedeesd naar de Nikonian. "Live view?", vraagt deze en de vriend knikt instemmend. "Canons live view is waardeloos", is het antwoord. Boze ogen van de Canonier. "En in kitlens hebben bijna alle fabrikanten een verkeerde klinker gespeld. Alleen Olympus heeft de puntjes op de i staan. Koop gerust een Sony, want Nikon haalt daar de beeldsensors vandaan."

De compactcameravriend bekent alleen een toestel te willen van een groot merk: Canon, Nikon of Sony. De Nikonian speelt zijn laatste kaart: "Vergeet niet dat Sony eigenlijk een doorontwikkelde Konica Minolta is." Een verontruste blik wordt op straat geworpen. "Dus dan blijft er één merk over."

Een zwoele lenteavond. Drie vrienden banen zich gehaast ieder een eigen weg langs Amsterdammertjes zonder kruisjes. Er wordt gekookt, maar niet door de kok. Het nagerecht is overgeslagen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie