Amsterdam CS voorzien van nieuw fotowerk

Redactie 469 0
Vandaag wordt Station Amsterdam CS voorzien van een nieuw kunstwerk. De fotoserie traceurs van Marike schuurman zal een jaar lang de functie van het station als toegangspoort tot de stad Amsterdam onderstrepen.

Stationseiland
Sinds eind 2003 wordt elk jaar fotografisch werk aangebracht op de achterzijde van de winkels aan de westelijke voetgangersroute van het Stationseiland. Afgelopen jaar was het werk van Reinier Gerritsen te zien, dat wordt nu vervangen door de serie 'Traceurs' van Marike Schuurman.


Foto uit de serie Traceurs: Marike Schuurman

Traceurs
Marike Schuurman maakte de foto's in 2007, de serie toont beoefenaars van de in Frankrijk ontstane bewegingskunst 'Parkour'. Traceurs gebruiken hun lichaam om hindernissen in de stad op een zo efficiënt mogelijke manier te overwinnen. Vrijheid en het verleggen van grenzen speelt naast het fysieke aspect een belangrijke rol.

Volgens Coördinatie Stationseiland past de filosofie van 'Parkour' uitermate geschikt bij de locatie. De werkzaamheden rondom het station zijn immers gericht op een zo efficiënt mogelijke verplaatsing van A naar B.

Meer foto's vind je op marikeschuurman.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie