Amsterdam Characters: een boek vol bijzondere bewoners

Amsterdam Characters: een boek vol bijzondere bewoners

Jasper van Bladel 1422 0
Wie weleens om zich heen kijkt in Amsterdam, ziet dat de straten van de stad bevolkt worden door een bont gekleed volk. Je vindt er de meest bijzondere mensen. Anne Brugts komt met een fotoboek dat vol staat met deze stadsbewoners.

Na een studie sociologie startte Anne Brugts in 2012 een Blog www.amsterdamcharacters.com waarop ze de bonte stoet van Amsterdammers voorbij laat komen. Het boek dat nu uitgebracht wordt komt voort uit het blog van de tekstschrijver en fotografe. De uitgave staat bomvol met de meest excentriek en of bijzonder geklede Amsterdammers.

Diversiteit

Uitgeverij Kosmos, waar het boek verschijnt, zegt over het boek: ‘Met bekende (o.a. Valerio Zeno, Casper Reinders en Henk Schiffmacher) en minder bekende personen is dit boek een feest der herkenning voor Amsterdammers, een inspiratiebron voor toeristen en een prachtige bundel voor iedereen die waarde hecht aan de menselijke diversiteit.

Foto: Adinda van Groeningen

In de winkel

Het boek Amsterdam Characters is nu verkrijgbaar voor €25. Meer informatie over het boek is te vinden op de website van Kosmos.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper