Amersfoortse fotografe genomineerd voor prestigieuze prijs

Amersfoortse fotografe genomineerd voor prestigieuze prijs

PieterMolenaar 1128 0
De Amersfoortse fotografe Carla Kogelman is genomineerd voor het K.F. Hein Stipendium. Ze is een van de vijf genomineerde kunstenaars voor de prestigieuze prijs die elke twee jaar uitgereikt wordt. De winnaar krijgt een bedrag van 20.000 euro en een expositie in het Centraal Museum in Utrecht.

In januari nodigde het K.F. Hein-fonds beeldend kunstenaars uit om zich in te schrijven voor tweejaarlijks Kunststipendium. Dit leverde 52 inzendingen op. De jury heeft nu vijf kunstenaars voor deze prijs genomineerd, waaronder de Amersfoortse fotografe Carla Kogelman. De vier andere genomineerden zijn Zeno van den Broek, Britt Dorenbosch, Joost Elschot en Daan Paans. De inzendingen zijn onder meer beoordeeld op eigenheid, of het voorstel vernieuwend is en leidt tot nieuw artistiek materiaal. Ook is gelet op het verhaal, de ontwikkelingsmogelijkheden en de potentie van het onderzoek.

Carla Kogelman

Carla Kogelman is op het gebied van fotografie geen onbekende. Zo wist ze in 2014 bij de World Press Photo de eerste prijs in de wacht te slepen in de categorie 'Observed Portraits'. Ook won ze in 2011 de Zilveren Camera. Meer werk van haar is te zien op haar website. In 2014 won Jeroen van Loon het K.F. Hein Stipendium met zijn 'Totempole'-ontwerp voor een ontmoetingsplek met in het midden een uit een boomstam gekerfde totempaal in de vorm van een wifi-antenne.