Amerikaanse fotograaf wint 100.000 dollar

Redactie 461 0
Paul Shambroom, een van de fotograferen die verbonden is aan het Institute for Artist Management, heeft de Bush Artist Program's 2010 Enduring Vision Awards gewonnen en verdient daarmee 100.000 dollar. Hij is een van de drie geselecteerde winnaars.

Naast Shambroom wonnen namelijk ook de Lakota (Sioux indianen) collagekunstenaar Arthur Amiotte en Bounxou Daoheuang Chanthraphone, een wever uit Laos. De prijs is in het leven geroepen om de artistieke carrières van volwassen artiesten, diegene met minstens 25 jaar ervaring, te stimuleren. Dat het Bush Artist Program heet heeft trouwens niets te maken met voormalig president Bush, zo maakt de organisatie duidelijk.

Kracht en cultuur

Shambroom is de eerste fotograaf die de prijs in ontvangst mag nemen en geniet die eer vanwege zijn fotodocumentaire´s over de Amerikaanse ´kracht en cultuur´. “Al meer dan twintig jaar documenteert hij onderwerpen uiteenlopend van zware industrie en kantooromgevingen tot het nucleare arsenaal van de Verenigde Staten en vergaderingen van dorpsraden”, aldus Artist Management, die Shambroom vertegenwoordigt. Zijn werk is tentoongesteld in verschillende musea in Amerika.

Stimulans

De Enduring Vision Awards werd in 2007 geïntroduceerd nadat een grondige evaluatie van de kunstmarkt onthulde dat er eigenlijk geen enkele stimulans is voor artiesten die in een later stadium van hun carrière zitten. Volgens de organisatie kunnen zij juist dan het meeste invloed uitoefenen op de kunstsector. 


Foto © Paul Shambroom

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie