American Apparel teruggefloten om te sexy 'amateurfoto's'

jesse kraal 7007 4
Het Amerikaanse kledingconcern American Apparel moet van de Britse reclamewaakhond ASA stoppen met een reclamecampagne. De foto's zouden amateuristisch ogen en juist door die fotografiestijl een beeld scheppen van seksualisering en uitbuiting van vrouwen.

American Apparel reageert verbaast op het verbod op hun campagne door de Advertising Standards Authority in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat volgens het kledingmerk juist om 'echte en niet-geretoucheerde mensen'. De modellen lijken volgens lifestyle-blog nsmbl.nl echter jonger en 'onschuldig uitdagender' dan ooit tevoren. Het is overigens niet de eerste keer dat de ASA een campagne van American Apparel verbiedt.

Omstreden

Het kledingmerk is sowieso omstreden om haar reclame's, die vaak het predikaat pikant verdienen. Ook in Nederland adverteert het bedrijf en ook hier leidt dat soms tot acties.

Volgens verhalen schiet oprichter en eigenaar Dov Charney veel van de foto's overigens zelf. Onder de modellen bevinden zich medewerksters van het bedrijf en porno-actrices.

American Apparel
Een aantal beelden uit de advertentie die onlangs door de ASA in het Verenigd Koningkrijk werd verboden. Foto's © American Apparel

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

deze style is juist helemaal hot, wat een geleuter

afbeelding van vicberger

Geen betere reclame dan een verbod...

afbeelding van hendrik meertens

hoezo te sexy. er zijn foto die pikanter zijn. op deze foto's is de dame nog behoorlijk aangekleed

afbeelding van Anonymous

Dikke prima foto's.