Amazon biedt ongelimiteerde foto-opslag voor 11,99 dollar per jaar

Julian 2293 0
Amazon lanceert een clouddienst waarbij gebruikers een ongelimiteerd aantal foto's kunnen opslaan voor een bedrag van 11,99 dollar per jaar. Naast jpg's worden ook tiff- en raw-bestanden ondersteund. Ook kun je kiezen voor 'Unlimited Everything', voor 59,99 dollar per jaar.

De vernieuwde opslagdienst Amazon Cloud Drive is beschikbaar in twee varianten. Voor 59,99 dollar per jaar krijg je Unlimited Everything en kun je alle soorten bestanden naar de cloud sturen zonder opslaglimiet. Het Ulimited Photos-abonnement van 11,99 dollar per jaar geeft je ongelimiteerde opslagruimte voor foto's. Daarnaast krijg je 5GB opslagruimte voor andere documenten.

Raw-ondersteuning

Het Unlimited Photos-abonnement biedt ondersteuning voor jpg-, tiff- en raw-bestanden en lijkt dus een aantrekkelijke optie voor een backup van je volledige fotocollectie, inclusief digitale negatieven.

Volgens de helppagina van Amazon worden raw-bestanden van diverse Nikon-, Canon- en Sony-camera's ondersteund. Mocht je een andere camera hebben, dan kun je bestanden omzetten naar Adobe's DNG-formaat. Amazon herkent deze bestanden als foto's en je kunt dus ook onbeperkt DNG-bestanden opslaan met het Unlimited Photos-abonnement.

Voorwaarden

In de voorwaarden is te lezen dat de dienst alleen voor persoonlijke en niet-commerciele doeleinden gebruikt mag worden. Dat lijkt overigens niet te betekenen dat je als professionele fotograaf geen gebruik mag maken van Amazon Cloud Drive. Petapixel vroeg het aan Amazon en kreeg deze reactie, waarin aangegeven wordt dat ook professionele fotografen gebruik kunnen maken van de dienst.

De Amazon Cloud Drive-abonnementen worden afgerekend in dollars, maar zijn af te nemen door iedereen met een Amazon-account.

Amazon Cloud Drive